Grecia - Zakynthos Inapoi
Oferte Zakynthos
Plajele sunt răsfirate pe coasta de nord,sud şi est,dar cele mai frumoase şi mai întinse se află în sud,unde s-a dezvoltat un puternic centru turistic.In plus,datorita variatelor forme de arta care au fost cultivate si dezvoltate aici,Zakynthos este denumita si“Florenta de est”.
Insula Zakynthos este vestită pentru frumuseţea plajelor sale largi şi nisipoase (din Vassilikos,Laganas,Kalamaki,Tsilivi şi Alykes) şi pentru broaştele ţestoase Caretta-Caretta specie protejată de lege.Vegetaţia insulei este bogată şi verde cu plantaţii de măslini,citrice şi păduri de pini.Concerte si alte manifestari culturale sunt organizate in fiecare an pe insula.Zakynthos se spune ca a fost insula preferata de Artemis si Apollo pentru peisajele sale idilice,pentru minunatele plaje nisipoase,apele adanci,clare si albastre,pesterile de la malul marii,apusurile magice si climatul bland.
Si tu vei indragi Zakynthos pentru aceleasi motive,dar si pentru cantecele calme,mediul ospitalier,atmosfera relaxata si cultura de aici.
Zakynthos (capitala insulei are acelasi nume) este situata pe coasta de est,intr-un golf si este centrul comercial si port al insulei.De vizitat :Marina,centrul comercial,strada Alexandrou Roma,piata centrala Ayios Markos,piata Dionysios Solomos, piata Rougos,manastirea Ayios Dionysios,muzee interesante,case vechi cu gradini scaldate in iasomie, cafenele si restaurante cu muzica traditionala.
Kalamaki este una din cele mai frumoase si pitoresti statiuni din Zakynthos,atragind anual mii de turisti datorita cu atmosferei relaxate.
Statiunea este ideal situata intr-un golf in sud-estul insulei Zakynthos si se intinde de-a lungul unei plaje aurii care este declarata parc national datorita frumusetii sale si a speciilor de testoase caretta-care se gasesc aici.
Laganas este cea mai importanta statiune situata la 8 km de capitala Zakynthos si se mandreste cu una dintre cele mai frumoase si mari plaje din Grecia situata intr-un golf de 9 km.
Este cea mai mare statiune turistica a insulei cu foarte multe restaurante grecesti si internationale, baruri, complexe hoteliere, viata intensa de noapte cu cluburi de toate felurile, sporturi nautice, animatie.
Tsilivi este un loc ideal de vacanta, la 5 Km de capitala Zakynthos,cu o plaja lunga de nisip si ape limpezi, viata de noapte bogata si numeroase magazine de toate felurile Alykes situata la 15 Km de capitala, statiunea este renumita pentru sporturile nautice ce se pot practica aici.
Climatul este bland,mediteraneean, cu ploi bogate, dar si cu soare in timpul iernii, vegetatia este bogata.mereu verde, ceea ce justifica denumirea de “Fior di Levante”,iar maslinele,citricele si strugurii sunt la mare cautare.
O rascruce pentru diferite popoare si culturi de-a lungul secolelor,Zakynthos se remarca si prin grija acordata naturii. Intinse zone din insula au ramas neschimbate pentru a putea proteja si prezerva fauna marina,din care face parte binecunoscuta testoasa Caretta.In golful Laganas,guvernul grec a creat Parcul National Marin pentru a proteja speciile rare de testoase.
Plajele sunt pe toate gusturile:agolomerate sau ascunse si intime,cu nisip auriu sau pietricele albe marunte,unele late, altele mai inguste,frumoase si unele nu foarte aglomerate;de cele mai multe ori sunt inconjurate de munti,coaste stancoase,insulite rasfirate in apele turcoaz,golfuri pitoresti, paduri bogate,grote ascunse si stanci austere peste care se ridica in aer un miros placut si puternic de la crinii de mare ce cresc pe linga plaje.
Statiunile aflate in apropierea capitalei ( la maxim 20 Km distanta ) ele ofera o vacanta placuta in ritmul ales:plaja si baie, shopping,mari magazine si buticuri cu suveniruri,sporturi maritime,viata de noapte,excursii pentru descoperirea frumusetii salbatice a insulei,reculegere in biserici sau pur si simplu odihna pe malul marii.
Citeşte mai mult

Destinatii - Zakynthos

Rezervari